Akupunkturbehandlinger

AKUPUNKTUR & ALLERGIER

Der er efterhånden lavet mange undersøgelser, som viser, at akupunktur har en effekt på behandlingen af allergi. Symptomerne lindres, og i de fleste tilfælde bliver man i stand til at udsætte sig for allergener uden at reagere på dem.


GODE GRUNDE TIL AT BEHANDLE HØFEBER

• En underbehandlet høfeber kan påvirke din indlærings- og arbejdsevne og give dig bihulebetændelse, mellemørebetændelse og træthed.
• En effektiv behandling af din høfeber kan forebygge senere udvikling af astma. For 20 til 30 % af alle personer med høfeber følger astma i kølvandet.
• Har du astma samtidig med høfeber, vil dine astmasymptomer i mange tilfælde blive færre, hvis din høfeber bliver behandlet effektivt.
• Bevaring af livskvaliteten: Måske begrænser dine symptomer lysten til sociale og fysiske udfoldelser? Du undgår en fest, fordi du føler dig mindre attraktiv med rindende øjne og snottet næse. Det behøver du ikke med en effektiv behandling.

HVAD ER POLLENALLERGI?

Af overfølsomhedssygdomme er pollenallergi, også kaldet høfeber, den mest almindelige i Danmark. Høfeber er en sæsonbetinget, allergisk reaktion over for pollen, der generer øjne og luftveje. I starten af foråret – typisk i marts og april – er det pollen fra el og elm, og i april og maj er det ofte birkepollen, der er skyld i høfeberen. I juni og juli er det ofte pollen fra forskellige græsarter, der blomstrer, og fra august måned er det især gråbynke.

ALLERGISKE REAKTIONER

Når man oplever en allergisk reaktion, skyldes det en overreaktion i kroppens immunsystem over for normalt uskadelige stoffer. Disse normalt uskadelige stoffer kaldes allergener. Immunforsvaret danner antistoffer som reaktion på allergenerne, og det udløser stoffet histamin.

Det er udskillelsen af histamin, der forårsager de klassiske symptomer som kraftige nyseture, kløe i næsen samt kløende og rindende øjne. Næsen kan også være så tilstoppet, at det kan være svært at trække vejret. I nogle tilfælde kan pollenallergi give symptomer fra lungerne. Så pollenallergi kan udvikle astmaproblemer. Det er individuelt, hvor megen påvirkning der skal til, før man får allergisymptomer.

Jeg anbefaler, at du starter behandlingsforløbet, lige inden allergisæsonen går i gang, men behandlingen kan sagtens sættes i gang, selvom du har symptomerne.

Fjern iskiassmerter med akupunktur

Iskiassmerter kan være yderst smertefuldt at have og kan give store gener.

Behandling med akupunktur er effektiv mod iskiassmerter, så man hurtigt kan få det bedre og en mere funktionel hverdag. Akupunktur kan hjælpe patienter, der oplever både akutte iskiassmerter, eller smerter der har stået på gennem længere tid.

Menneskets to største nerver er benævnt ved iskias, og der findes en både i venstre og højre side. Iskiasnerven starter fra lænden på hver side af rygsøjlen, og de går gennem balder og ben, inden de stryger ud i læg og ben. Iskiassmerter dækker over smerter i benet og/eller balderne. Er der tale om iskiassmerter, er det normalt at have smerter og gener følgende steder: balderne, på/i bagsiden af lårene, underbenene og i fødderne. Smerterne kan opleves som borende og dybe, eller man kan få en følelse af jagende smerter. Iskiassmerter kan – udover smerterne – resultere i mindsket kontrol over benene, nedsat kraft i benene eller direkte følelsesløshed.


Iskiassmerter føles forskelligt

Det kan være vidt forskelligt, hvordan man oplever iskiassmerterne. Smerterne kan skiftevis komme og forsvinde igen, alt afhængig af hvor anspændt man er i ryggen. Det er også forskelligt fra person til person, hvorvidt man har brug for bevægelse, eller om man finder det bedst at ligge ned og eventuelt anvende is-behandling mod iskiasnerven.

Oftest er lænden årsagen til iskiassmerter. Den kan føles fastlåst, og den sværere bevægelse af rygsøjlen vil irritere iskiasnerven. Nerven kan desuden blive påvirket af muskelinfiltrationer i sædemuskulaturen, ligesom slidgigt i både hofte og ryg blandt andet også kan have negativ indvirkning på iskiasnerven.

Smerter fra iskias kan skyldes problemer med led og muskler, men en infektion kan også være en årsag til smerterne. Iskiassmerterne kan ofte begrundes med en diskusprolaps der giver svære smerter i lænden og ben.

Akupunktur løsner iskiassmerter op

Akupunktur mod iskiassmerter er en effektiv behandling, der vil lindre dine smerter eller helt fjerne dem. Akupunktur er generelt set godt til at afspænde muskler, og stammer iskiassmerterne fra en diskusprolaps, kan akupunkturbehandleren fjerne spændinger, så man får mulighed for en bedre genoptræning og styrkelse af musklerne.

Behandling med akupunktur vil både foregå på kroppen og på ørene, da begge dele har vist sig effektivt mod at reducere eller helt fjerne iskiassmerter. Jo hurtigere man kommer i gang med behandlingen mod iskiassmerter, desto bedre og et mere effektivt resultat bliver muligt. Der anbefales typisk et par behandlinger i klinikken om ugen.

Seneskedehindebetændelse kan behandles effektivt

Man behøver ikke at vente på, at seneskedehindebetændelse går over af sig selv.

Hvis man går til læge med smerter og ømhed i håndleddene er beskeden ofte: ”Du har fået seneskedehindebetændelse”. Derefter bliver man instrueret i at holde hænderne og armene så meget som muligt i ro og spise gigtmedicin som Ibuprofen eller lignende. Den betændelseshæmmende effekt af medicinen er desværre ikke ret god. Den virker næsten kun smertestillende. For at få en betændelseshæmmende effekt skal man have så store doser, at man får risiko for hjertetilfælde.

Man kan også få et træningsprogram hos en fysioterapeut. Det er særligt godt, for at undgå tilbagefald, når først smerterne er væk, men kan også hjælpe med helingen. Vær dog opmærksom på, at du ofte skal sætte flere måneder af til det. Lægen kan give indsprøjtninger med binyrebarkhormon. Det har i mange tilfælde en hurtig effekt, men har den bivirkning, at senen og det omliggende væv bliver mere skrøbeligt. Man har altså en større risiko for at få det igen.

Behandle seneskedehindebetændelse med akupunktur


Karpaltunnelsyndrom

Akupunktur mod karpaltunnelsyndrom

Karpaltunnelsyndrom er når håndens bøjesener og nerver til hånd og fingre passerer gennem karpaltunnelen på forsiden af håndleddet. Hvis der bliver for lidt plads i tunnelen, bliver bøjesenerne og den nerve, der ligger i tunnelen, klemt. Når nerven klemmes, opleves en sovende og prikkende fornemmelse i fingrene. Samme fornemmelse som når ens fod sover.


Symptomer – en prikkende fornemmelse

Sovende eller prikkende fornemmelse ude i fingrene. Alle fingre, med undtagelse af lillefingeren, kan rammes.

Behandling af karpaltunnelsyndrom

At holde hånden fuldstændig i ro ved at få en skinne på, der holder håndleddet i en bestemt stilling et par uger. Lægerne kan også vælge at sprøjte binyrebarkhormon ind for at tage hævelsen. Er generne for voldsomme, kan man blive nødt til at operere for at gøre plads til nerverne og bøjesenerne.

Akupunktur hjælper

Akupunktur er kendt for at have en positiv effekt på karpaltunnelsyndrom. Der behandles som regel 2 gange om ugen i begyndelsen – derefter kan det reguleres efter behov.

Skulder smerter

Akupunkturbehandling af skulderen

Årsager til skulder smerter

Da skulderleddet er så komplekst, så kan smerter komme af mange årsager.
Nogle af dem er:
Irritation af sener og slimsække samt afledt irritation af ledkapslen giver en frossen skulder og mange smerter og problemer.


Afklemning af sener omkring skulderleddet kan også være smertefuldt. Skuldersmerter opstår også ofte, hvis man har hårdt fysisk arbejde, hvor man løfter meget. Men også mange med kontorarbejder døjer med myoser i skulderen. Konsekvensen af at have så ondt i skulderen er ofte, at armene ikke kan bevæges frit, og måske ikke kan løftes op over hovedet.

Akupunktur kan hjælpe

Hvad enten du har smerter grundet muskelinfiltrationer, efter brud, gigt, eller andet, så kan akupunktur hjælpe dig af med smerterne – helt eller delvist.

Fjern rygsmerter med akupunktur

Rygsmerter kan være stærke og problematiske, fordi der er tale om en overbelastning, som har negativ påvirkning af rygsøjlens bevægelighed. Behandling med akupunktur kan være med til at fjerne rygsmerter, hvilket vil give en bedre og mere afslappet hverdag. Muskler og sener i ryggen kan være blevet overbelastet i en længere periode, og det er herfra, at de fleste smerter stammer fra.


Akupunktur er en effektiv behandlingsform for rygsmerter, fordi muskler, sener og led i kroppen slapper af, og der vil igen blive bevægelighed i rygsøjlen. Allerede efter første behandling kan man slippe for rygsmerterne, hvis der er tale om simple muskelkramper. I andre tilfælde vil smerterne reduceres fra gang til gang med blivende effekt. Akupunktur kan bruges mod både akutte og kroniske rygsmerter. Det er forskelligt, hvor mange behandlinger, den enkelte klient har brug for, da det helt afhænger af årsag og karakter.

Det anslås, at hver fjerde dansker er ramt af rygsmerter, og der er med andre ord tale om en folkesygdom. Ofte vil akupunkturen være med til at afhjælpe problemet. Rygsmerter kan blandt andet dreje sig om smerter i lænden, højere oppe på ryggen eller smerter med relation fra en diskusprolaps. Smerterne kan vare få dage, eller man kan være kronisk smerteramt.

Årsager til rygsmerter

Der kan være mange forskellige årsager til, at man bliver ramt af rygsmerter. Mange får smerter på grund af en dårlig arbejdsstilling og brug af computer mus. Andre får belastningsskader, hvilket i værste fald kan føre til en diskusprolaps. Det kan også ske, at man har rygsmerter, som rent faktisk stammer fra et andet sted end ryggen. Et sådan tilfælde kan være indikator for, at der er noget mere alvorligt galt. Det er i denne sammenhæng vigtigt at lokalisere, hvor smerten reelt set kommer fra.

De fleste kender også udtrykket ’hold i ryggen’. Det er en akut smerte i ryggen, der kan forekomme på grund af en pludselig bevægelse, der ender ud i smerte. Man kan få en følelse af, at dele af ryggen bliver låst, og det kan resultere i stor smerte ved bevægelse. Situationen kan opstå ved, at musklerne i ryggen gennem længere tid er blevet overbelastet og derved går i krampe.

Hvad kan jeg selv gøre

Der findes forskellige naturlægemidler og kosttilskud, der har vist sig at have god effekt på rygsmerter. Mælkebøtteekstrakt – Synbioflor+ - move flex collagen – magnesium+300mg. Kommer du til en behandling, vil du naturligvis blive vejledt i, hvilke naturlægemidler og kosttilskud du vil have størst effekt af.

Artrose (Slidgigt):

Hvordan opstår artrose (slidgigt):

Slidgigt har ofte en posturologi årsag. Posturologi handler om vores kropsstilling. En forkert kropsstilling kan medføre at vi slider på uhensigtsmæssigt på kroppen,hvilket kan være en medvirkende årsag til slidgigt.


Hvor effektiv er akupunktur mod artrose (slidgigt):

Akupunkturen har mulighed for at genetablere en del af den ledvæske, som er forsvundet fra ledhulen, når slidgigten opstår. Samtidig vil man kunne fjerne en del af den hævelse og betændelse, som ofte er tilstede, hvis der er opstået slidgigt i et led.

Hvor mange behandlinger skal du have:

Antallet af behandlinger varierer – til tider er en enkelt behandling nok, men oftest skal man have flere.

Hvad kan jeg selv gøre:

Det er vigtigt at holde sig aktiv så meget som muligt, dog uden at belaste det led der har fået slidgigten alt for meget. Bevægelse for leddet er vigtigt for at kunne opretholde og danne den ledvæske som fungerer som smøremiddel i leddet.

Der findes forskellige naturlæge midler og kosttilskud, der har vist sig at have en god effekt for at hæmme betændelse og styrke leddet:

- Glykosamin
- chondroitin-sulfat
- ingefær
- gurkemeje
- mælkebøtte ekstrakt
- hyben
- Omega 3

Kommer du til behandling vil du naturligvis blive vejledt i hvilken behandling og/eller hvilket naturlæge middel eller kosttilskud du vil have størst effekt af.

GÅ TIL ONLINE BOOKING

Smerter

Kan akupunktur reducere / hjælpe mod smerter:

Ja, det kan det helt sikkert. Smerter kan optræde i kroppen på mange forskellige måder og niveauer. Behandlingen skal tilpasses den enkelte klient, samt typen af smerte den enkelte person kommer med.


Fordele akupunktur har ved smertebehandling:

Med akupunktur kan man arbejde specifikt med smerten. Har men eksempelvis smerte i lænden, vil man kunne arbejde direkte med muskler og bindevæv omkring det smertende led. Kommer ovennævnte smerte fra et andet sted – eksempelvis nedsat bevægelse omkring ankelen – ja, så vil man med akupunktur kunne behandle begge områder samtidig. Dermed kan smerten behandles både lokalt og samtidig behandle den egentlige årsag til smerten.

Med akupunktur tilfører man ikke kroppen noget, som efterfølgende kan resultere i bivirkninger. Faktisk hjælper man bare kroppens egne evner og ressourcer på rette vej, således at en healing og en korrigering kan ske hurtigere.

Kan akupunktur bruges mod alle former for smerter:

Som udgangspunkt kan akupunktur bruges til alle typer af smerter. Men jeg er nød til at spørge ind til netop dit problem i forhold til om akupunktur-behandlingen vil være effektiv for dig.

Akupunktur mod knæ-smerter:

Akupunktur kan være et særdeles effektivt redskab til behandling af de fleste knæ-smerter. Akupunkturnåle sat i og omkring knæet vil kunne reducere og endda helt fjerne betændelsen, samt dræne området med for meget væske.


Ved problemer med slidgigt i knæet har vi mulighed for at stimulere dannelsen af ledvæske (smøremiddel), der kan give mindre bevægelse i knæet og der igennem mindske smerten.
Akupunktur er særdeles effektivt mod løbe og springknæ.
Akupunkturen er en effektiv og skånsom måde at neutralisere de aktive triggerpunkter (myoser), der opstår i musklerne.

De fleste kommer desværre til at opleve smerter i knæet i kortere eller længere tid på et tidspunkt i ders liv.

Hvad kan jeg selv gøre:

Der findes forskellige naturlæge midler og kosttilskud, der har vist sig at have en god effekt på lidelser i og omkring knæet.
- Glukosamin
- Chondrotin
- Gurkemeje
- mælkebøtte ekstrakt.
- Omega 3

Kommer du til behandling vil du naturligvis blive vejledt i hvilken behandling
og/eller hvilket naturlæge middel eller kosttilskud du vil have størst effekt af.

GÅ TIL ONLINE BOOKING

Nakkesmerter

Hvad er nakkesmerter:

Nakkesmerter defineres som smerter eller ubehag i nakkeregionen, som er området fra undersiden af hovedet og ned til den øvre del af skulderpartiet.


Nakkesmerter er en meget almindelig tilstand, og de mest almindelige årsager er mekaniske lidelser og spændinger i nakke/rygmuskulaturen. Nakkesmerten kan være begrænset til selve nakkeregionen, men kan også udstråle til nabo områder som skuldrene, arme, hovedet eller rygsøjlen.

Hvis nerverne der udgår fra nakkehvirvlerne er klemte, kan smerterne ledsages af følelsesforstyrelser og motoriske problemer i arme og hænder. I nogle tilfælde optræder smerterne kun i nabo-området, selvom at den egentlige årsag til smerter og forstyrelser ligger i nakken.

Akupunktur mod nakkehold ( hold i nakken):

Hold i nakken medfører akutte nakkesmerter hvor nakke og hals ofte låses i en skæv stilling. En forkert bevægelse i halsregionen eller dyb søvn med skæv halsstilling kan udløse akut nakkehold. Ved akupunktur behandling kan smerten i visse tilfælde forsvinde under
behandlingen, og de fleste oplever at man efter 1-2 dage igen kan bevæge hovedet frit.
Derfor anbefales det også, at du henvender dig hurtigst muligt ved et nakkehold, da en tidlig behandling giver den hurtigste effekt. Generelt har akupunktur en positiv effekt mod nakkesmerter hvilket også er videnskabeligt dokumenteret.

GÅ TIL ONLINE BOOKING

Stress:

Akupunktur mod stress og udbrændhed:

Stress og udbrændthed er mere og mere velkendt blandt store dele af befolkningen. Den kan ramme os alle, og det kan blive bygget op over en længere tid.

Stress opstår, som oftest af at mennesker har fortravlede og hektiske hverdage, og/eller man kan have problemer i ens personlige relationer. Videnskabelige undersøgelser har vist, at langvarig stress kan have en negativ indvirkning på hjerte og kredsløb, og at der er øget risiko for kræft og infektionssygdomme.

En af de største farer ved stress over længere tid, er at immunforsvaret bliver negativt påvirket. Det bliver gevaldigt reduceret og ødelagt og kan resultere i kritiske situationer og sygdomme som tidlige beskrevet.


Symptomer på stress:

Der kan være flere symptomer på at man er udsat for stress.

Nogle af de fysiske er:
- Søvnløshed
- Svimmelhed
- Hjertebanken
- Manglende energi
- Spænding i kroppen
- Muskelsmerter
- Vægttab
- Hovedpine
- Uro i kroppen

Psykiske symptomer kan ofte være:
- Depression
- Ulyst
- Træthed
- Svigtende koncentration
- Nedsat humør

Akupunktur mod stress:

Akupunktur mod stress giver gode resultater for klienten. Akupunkturbehandlingen er effektiv fordi den begynder en selvhelbredelsesproces i kroppen, og det er vejen mod en bedre hverdag med en mere afslappet krop. Akupunkturen giver kroppen ressourcer til at nedkæmpe de negative elementer.

Hvad kan jeg selv gøre:

Der findes forskellige naturlæge midler og kosttilskud, der har vist sig at have en god effekt på stress.
- L-tryptofon sammen med B vitamin
- 5 htp
- Perikan
- Stress-A complex

Det vil også have en gavnlig effekt med gå-ture i naturen samt samtaler med gode
venner om problemet.

Hovedpine/Migræne:

Hovedpine/migræne kan være ødelæggende i hverdagen, hvis ikke man gør noget ved det. Akupunktur er en god behandlingsform til at mindske eller helt at fjerne hovedpine/migræne eller spændingshovedpine.

Ofte oplever man også andre symptomer samtidig med spændingshovedpine- Det kan være alt fra kæbespændinger , nakkespændinger, dehydrening, stress, og hormolle forstylser,som kan være årsagen til spændingshovedpine/migræne


Akupunktur kan hjælpe mod hovedpine/migræne

Akupunktur har veldokumenterede resultater,når det kommer til behandling af migræne/hovedpine.
Et stigende antal undersøgelser fra hele verden dokumenterer således at akupunkturen mod hovedpine/migræne har en stærk og positiv effekt. De fleste klienter oplever hurtigt at kroppen kommer tilbage i balance. I begyndelsen behandles der 2 gange om ugen hvilket med tiden kan aftage alt afhængigt af de løbende behandlingsresultater.

Hvad kan jeg selv gøre:

Der findes forskellige naturlæge midler og kosttilskud, der har vist sig at have en god effekt på hovedpine/migræne.
- Probiotica (mælkesyrebakterier)
- Magnesium
- Carnitin
- Vitamin B2 +B12
- Niacin (B3)
- q10
- Alpha lipid syre
- Gurkemeje
- Ingefær 400mg

Kommer du til behandling vil du naturligvis blive vejledt i hvilken behandling
og/eller hvilket naturlæge middel eller kosttilskud du vil have størst effekt af.

GÅ TIL ONLINE BOOKING

Rygestop:

Rygestop med akupunktur:

Rygestop kan foretages med akupunktur og behandlingsformen er yderst effektiv og giver dig ikke ny afhængighed ligesom ved brug af nikotinpræparater.

Der er ingen bivirkninger ved behandlingen med akupunktur og man undgår også vægtforøgelse hvis man følger akupunktørens anvisninger. Ved brug af akupunktur mod rygning, slukkes den fysiske trang til rygning. Dit humør stabiliseres under afvænningen, hvilket betyder at du ikke har behov for at trøstespise, og vægten bliver nemmere at holde.


Hvordan foregår behandlingen:

Jeg sætter små nåle i øret og lidt på kroppen, der med sin virkning sørger for at erstatte nikotinens effekt. Efter behandlingen kan du godt have lyst til at tage en cigaret et par dage men du vil ikke opleve abstinenser.

Det er vigtigt at være motiveret , når du skal stoppe med at ryge. Akupunkturen kan hjælpe dig af med abstinenserne men vanen er en faktor man ikke må glemme. Mod vanen hjælper nålene ikke. Du skal regne med ca 3 behandlinger. Det er let at holde op med at ryge men kan desværre være lidt svært ikke at falde i igen.

GÅ TIL ONLINE BOOKING

Sukkerafhængighed:

Akupunktur mod sukkerafhængighed:

Er din søde tand ved at tage overhånd og har du brug for hjælp til at slippe de dårlige vaner. Akupunktur mod sukkerafvænning/appetilregulering er en effekt behandling.

Jeg bruger både øre og kropsakupunktur. Behandlingen går ud på at hæmme den uhensigtsmæssig sukkertrang eller trang til overspisning, samtidig med at vi retter op på ubalancen i kroppen og øger kroppens naturlige signaler i mæthedsfornemmelse / sultfornemmelse.


Hvor mange behandlinger:

Du skal regne med at behandlingen foregår over 3 gange med 10 dages mellemrum.

GÅ TIL ONLINE BOOKING

Tennis/golfalbue:

De mest almindelige årsager til smerter i albueleddet er tennisalbue eller golfalbue, men længerevarende og ensformigt arbejde er også meget udbredt som fx musearm.


Tennisalbue giver smerter i ydersiden af albuen, hvor der er et lille knoglefremspring som musklerne der strækker hånd og fingre hæftes til. Smerterne skyldtes formentligt små bristninger i det bindevæv der holder musklerne fast til knoglen. Når vævet bliver irriteret, opstår der inflammation, som er en slags betændelsestilstand uden bakterier. I starten er smerten lokaliseret i ydersiden af albuen men efterhånden vil den begynde at stråle ud i både over- og underarms yderside. Man fornemmer kraftløshed i håndleddet, og man kan have svært ved at styre motorikken i fingrene.

Ligesom tennisalbue skyldtes golfalbue overbelastning, der medfører mikroskopiske bristninger af senerne hæfter musklerne til knoglefremspringet i albuen. Men den lokaliseres anderledes, da skaden er på indersiden af albuen. Ellers er symptomerne rimeligt sammenfaldende.

Akupunktur mod tennis/golfalbue:

Akupunktur er en effektiv behandlingsform for både tennis og golfalbue og jo tidligere behandlingen igangsættes, desto bedre effekt kan man forvente.

GÅ TIL ONLINE BOOKING

5 Punkt behandling ( Nada)

5 Punkt-akupunktur er akupunktur i ørerne. Metoden er kendt over det meste af verden


Denne behandling er for dig, der har problemer med fx:
- angst
- søvnløshed
- fysisk og psykisk uro
- anspændthed
- depressionslignende tilstande
- stress
- abstinenser
- nedtrapning i medicin
- rygestop.

5punkt-akupunktur er velegnet til at forebygge tilbagefald.

Alle kan tåle 5 punkt-akupunktur, og behandlingen kan også anvendes til gravide.

5 Punkt-akupunktur har ikke nogen uheldig indvirkning på medicinsk behandling, men har derimod vist sig at være et godt supplement til anden behandling.

LL Beauty / klinik for fodterapi

v/ Line & Jane
Bredgade 39 st tv
8870 Langå
Cvr. 29575916

Tlf. 41433864/ 86468300
E-mail: lineoglars@outlook.dk

Åbningstider

Mandag Lukket
Tirsdag 10:00 - 14:00
Onsdag 10:00 - 17:00
Torsdag 10:00 - 17:00
Fredag 10:00 - 18:00
Lørdag Lukket
Søndag Lukket

Facebook

En hjemmeside af Kliksite.dk - Online booking system af KlikBook.dk